Annons

Kräver bättre rutiner på gymnasiet

Trelleborg • Publicerad 3 november 2005

Komrev kräver att det ska bli lättare att kunna ta reda på hur mycket man får ut per elev, beroende på hur mycket som har satsats på respektive utbildning.

Efter en granskning av ett rektorsområde inom gymnasieskolan vill Komrev ha bättre rutiner. Bland annat vill man att gymnasieförvaltningen bör göra uppföljningar på samma sätt, år efter år, allt för att man tydligare ska kunna se förändringar när det gäller sättet att hushålla med gymnasienämndens budget.

Annons

– Vi tar kritiken på allvar. Särskilt när det gäller att definiera kopplingen mellan mål och de resurser som finns, vilket har varit en brist tidigare, men som vi nu rättar till, säger gymnasie- och utbildningschefen Lisbeth Netteberg, som nu står bakom ett skriftligt svar till Komrev-rapporten.

Rapporten, som utgörs av analyser om rektorsområde 1, alltså det som omfattar naturvetenskapliga programmet, fordonstekniska utbildningen, teknikdelen samt industriprogrammet, inbegriper dock inga detaljredogörelser av hur verksamheten fungerar i detalj, utan rapporten är ett helhetsgrepp, där Komrev har försökt mäta rektorsområdets effektivitet och produktivitet.

– Vi ska bli bättre på att mäta produktivitet och effektivitet än tidigare, då det ibland har varit att man stoppat in pengar i den ena änden och inte vet vilket utfall det har blivit. Med andra ord ska vi bli mer marknadsmässiga och kunna se hur elevernas meritvärde står i förhållande till hur mycket som satsas per elev, fortsätter Lisbeth Netteberg.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons