Annons

Kräver att hus ska saneras

Trelleborg • Publicerad 16 november 2009

SÖDERSLÄTT. Ett vanvårdat hus i en by på Söderslätt måste snyggas upp ordentligt.

Det menar en granne som skriver till stadsbyggnadskontoret och kräver ett föreläggande om att det vanvårdade huset måste snyggas upp.

Annons

Enligt brevet har problemen funnit i flera år. Huset verkar övergivet och är ett tillhåll för råttor och katter. Fasaden har rämnat, tomten är vildvuxen, planket har vält och det stinker starkt av katturin, enligt brevskrivaren. Det ligger bråte på tomten och ett uthus är fallfärdigt och utgör en fara för lekande barn, fortsätter beskrivningen.

Brevskrivaren berättar att han försökt sälja sin egen fastighet genom mäklare, men att de som varit och tittat på huset ryggat vid åsynen av den vanvårdade grannfastigheten och inte velat lägga något bud över huvud taget.

Brevskrivaren tänker nu avvakta med försäljningen till grannhuset snyggats upp. Därför menar han att byggnadsnämnden måste kräva att ägaren av det misskötta huset tar tag i förfallet. Han avslutar med att skriva att han hoppas på skyndsamma åtgärder från kommunens sida.

Mats Amnell
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons