Annons

Kräver 44 000 kronor för vattenskada

En söderslättsbo kräver Trelleborgs kommun på 44 182 kronor för en vattenskada i källaren genom en anmälan till Statens VA-nämnd.
Trelleborg • Publicerad 18 mars 2003

Söderslättsbon anser att kommunen bör ersätta det som försäkringsbolaget inte betalar, eftersom fastigheten har kommunalt avlopp. Det var för ungefär ett år sedan som söderslättsbon upptäckte att vatten började tränga upp genom golvbrunnarna i källaren. I sitt brev till VA-nämnden skriver mannen att kommunens jourtjänst inte ryckte ut, utan först följande dag kom dagpersonalen för att reparera avloppet. Enligt mannen blev skadorna onödigt stora på grund av tidsåtgången. Han menar bland annat att ett helt årsförråd av livsmedel förstördes vid översvämningen. Enligt mannens skrivelse till VA-nämnden har han inte fått full ersättning från försäkringsbolaget. Därför kräver han nu kommunen på resterande belopp, 44 182 kronor, med argumentet att det är kommunens skyldighet att hålla abonnenterna skadelösa när händelser av den här typen inträffar.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons