Annons

Kräver 30 000 efter halkolycka

När kvinnan klivit ur bilen vid badhuset halkade hon och bröt axeln. Nu kräver hon Trelleborgs kommun på 30 000 kronor i ersättning.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2014

Olyckan inträffade den 1 februari på en parkeringsplats på JF Hellmansgatan. Kvinnan hade gått ur bilen och öppnat bagageluckan då hon halkade och slog i axeln och båda knäna. Hon uppsökte akuten där man konstaterade en fraktur på axeln. Vid ett återbesök fick kvinnan veta att hon riskerade bestående men och att rehabiliteringstiden brukar ligga på mellan fyra och fem månader.

Kvinnan skriver i ett brev till tekniska förvaltningen att hon efter olyckan fortfarande inte kan klä sig själv, sköta hygienen, handla, köra bil eller laga mat. Hon uppger också att hon lider av konstant smärta sedan olyckan.

Kvinnan anser att kommunen är ersättningsskyldig eftersom de inte skött halkbekämpningen på ett tillfredsställande sätt. Beloppet hon begär ska täcka hennes utgifter för sjukhusbesök, sjukgymnastik, läkemedel, inkomstbortfall samt sveda och värk.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons