Annons

Krav på säkrare Kruthusgata

En trelleborgare som bor på Kruthusgatan skriver till gatuchefen Staffan Stål med en begäran om att Kruthusgatan ska göras trafiksäkrare.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2002

- Det har nu gått mer än sex år sedan jag skrev till dig. Situationen har snarare försämrats än tvärtom, skriver trelleborgaren i sitt brev. I brevet som skickades 1996 ville trelleborgaren ha gupp eller andra trafikhinder på gatan för att få ner hastigheten. Enligt brevet kör bilisterna för fort på gatan, eftersom den ger en "huvudledskänsla" som trelleborgaren uttrycker det. I svaret som Staffan Stål skrev till trelleborgaren framgår det att antalet fordon på gatan är normalt, men att hastigheten vid vissa tider är alltför hög. Enligt brevet från Staffan Stål skulle övervakningen av hastighetsbegränsningen skärpas på gatan. Trelleborgaren menar dock att det inte blivit bättre, utan snarare att trafiksäkerheten är än sämre i dag än för sex år sedan, och han skriver att han hoppas att något ska göras åt gatan nu.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons