Annons

Krav på Pergo efter arbetsskador

Efter att anställda drabbats av arbetsskador kräver Arbetsmiljöverket att golvföretaget Pergo genomför en rad förebyggande åtgärder.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2008

Arbetsmiljöverket kräver bland annat att Pergo ser till att samtliga anställda har tillräckliga kunskaper om vilka arbetsställningar som är lämpliga och hur den tekniska utrustningen ska användas.

Arbetsmiljöverket gjorde en inspektion på företaget den 9 december. Vid besöket kom det fram att anställda drabbats av belastningsrelaterade arbetsskador. Pergo måste nu se till att samtliga anställda har tillräckliga kunskaper, både rörande lämpliga arbetsställningar och att känna igen tidiga tecken på överbelastning av leder och muskler.

Annons

Vid besöket framkom också att en vakuumlyft på lagret inte fungerar för alla sorters paket, vilket innebär att de anställda måste flytta de 15 kilo tunga paketen för hand.

Från Pergos sida vill man inte nämare kommentera Arbetsmiljöverkets synpunkter.

– Vi arbetar hela tiden med arbetsmiljöfrågor men just nu vill jag inte säga mer än så, säger Mikael Glans, produktionschef på Pergo.

Pergo har fram till den 20 mars på sig att åtgärda bristerna.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons