Krav på ersättning för färgstänk

Färgen till den nya friidrottsarenans löparbanor stänkte ner bil och fönster. Kommunal teknik i Trelleborg har hittills fått krav från två håll på grund av färgstänk från den röda färgen på löparbanorna.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2002

Det är en boende i närheten som skriver att det kommit färgstänk på tre fönster på ovanvåningen som vetter mot arenan och som vill ha skadestånd för stänken. Dessutom har en besökare i staden som hälsade på sonen som bor i närheten av den nya arenan skrivit och begärt ersättning. Besökaren parkerade bilen i närheten men fann senare att den blivit full av röda prickar. - Vår bil är full av röda prickar som ej går bort vid vanlig tvättning, skriver den klagande. Ej heller med vanligt bilvax. Eftersom prickarna inte går bort med vanliga medel vill bilägaren ha ersättning. - För den typ av rengöring och behandling som krävs för att återställa bilen i godtagbart skick, skriver ägaren. Om det krävs besiktning av bilen medan prickarna är kvar vill ägaren veta det snarast.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.