Annons

Krav på bättre tillgänglighet

Trelleborgs handikappråd skriver till tekniska nämnden och föreslår förbättringar för funktionshindrade i stadsmiljön.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2006

Det handlar om parkeringsplatser, dåliga trottoarer samt reklamskyltar som handikapprådet har synpunkter på.

Det är efter förslag från handikapporganisationerna i Trelleborg som handikapprådet skriver till tekniska nämnden om parkeringsplatserna i Trelleborgs centrum.

Annons

Det handlar om att det finns behov av fler p-platser för rörelsehindrade personer i centrala Trelleborg. Särskilt saknas det p-platser vid Föreningssparbanken, menar handikapprådet i sitt brev till tekniska nämnden. Handikapporganisationerna vill också att det ska vara minst tre timmars parkering tillåten för rörelsehindrade på de aktuella platserna.

Handikapprådet har också fått klagomål från funktionshindrade personer, bland annat sådana som går med rollator, när det gäller trottoarer i kommunen. Det är svårt att ta sig fram med rollator på flera håll, enligt brevet. Det handlar bland annat om trottoarer runt Smygehem äldreboende samt trottoarerna på Västergatan i Trelleborg där det är särskilt svårt att ta sig fram för funktionshindrade.

Handikapprådet menar också att svårigheterna troligen rör fler trottoarer i kommunen och att man därför skriver till tekniska nämnden om problemen.

Dessutom har De synskadades förening tryckt på i Trelleborgs handikappråd om att påminna tekniska nämnden om problemen med reklamskyltar. Handikapprådet vill att parkeringsvakterna ska tala om för butikerna som ställer ut reklamskyltar att det ibland sker på ett olämpligt sätt, som gör det svårt för synskadade att ta sig fram.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons