Annons

Krav på 30-gräns i Fuglie

Fuglie-Steglarps byalag kräver i ett brev till Tekniska nämnden att hastigheten genom Fuglie sänks till 30 kilometer i timmen och i Steglarp till 50.
Trelleborg • Publicerad 8 april 2002

- Vägarna i Fuglie och Steglarp är smala, erbjuder dålig sikt och saknar trottoarer/cykelbanor, skriver byalaget i sitt brev. Byalaget tecknar bakgrunden till sitt krav i brevet och skriver att sikten i byarna begränsas av att husen ligger nära vägen och många tvingas köra direkt ut på vägarna från sina garage och utfarter. Genom byarna går även tung trafik, jordbruksmaskiner och transporter. Andra trafikfaror i byarna är att övergångsställen saknas och att man i båda byarna är tvungen att gå längs vägen för att komma till skolbuss, bokbuss och pappersåtervinning. Brevlådorna är även samlade på ett fåtal ställen dit alla måste gå för att hämta sin post. - I Fuglie bor det cirka 30 barn som behöver en säker väg till lekplatsen mitt i byn, till kompisar och till skolbussen, skriver byalaget. Fuglie har även kyrka, kyrkogård och församlingshem dit många promenerar. Med i brevet från byalaget finns även skisser över var hastighetsbegränsningarna ska börja och sluta i Fuglie och Steglarp enligt förslaget.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons