Annons

Krav att husägare ska fråntas förvaltning

Hyresgästföreningen tänker fortsätta att kräva att tre fastigheter i Trelleborg ställs under tvångsförvaltning. Det skriver Hyresgästföreningens tidning Hem och Hyra.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2014

Bakgrunden är bland annat att husen var utan el i ett dygn förra veckan, eftersom räkningarna inte betalats.

Hyresgästerna i husen har länge klagat på dragiga fönster och mögel. Förra sommaren begärde Hyresgästföreningen att de tre fastigheterna med samma hyresvärd i Trelleborg skulle tvångsförvaltas.

Annons

Efter förhandlingar i hyresnämnden i fjor fick emellertid hyresvärden en andra chans mot att han inte själv skulle ta hand om fastigheterna. Men för en vecka sedan stängdes strömmen av eftersom räkningarna inte betalats.

Hyresgästföreningen begärde då åter tvångsförvaltning av husen och i onsdags blev det en ny förhandling i hyresnämnden. Efter ett dygn utan ström hade de 28 hyresgästerna då fått tillbaka elen sedan fastighetsägaren betalt delar av skulden.

Därför blev det inget beslut om tvångsförvaltning i hyresnämnden denna gång heller.

Trots det tänker Hyresgästföreningen gå vidare med kravet på tvångsförvaltning. En viktig orsak till kravet är att den tillfällige förvaltaren lämnat sitt uppdrag, bland annat på grund av svårigheter att få ut alla nycklar.

Hyresnämnden tar upp frågan igen på sitt sammanträde 2 juli.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons