Annons

Kranförare stäms efter olycka

En arbetsplatsolycka som inträffade i slutet av juli förra året på Lantmännens anläggning i Södra Åby har nu fått sitt rättsliga efterspel. I samband med olyckan skadades en man då han föll handlöst sex meter från en arbetskran.
Trelleborg • Publicerad 22 april 2003

Det visade sig att kranföraren som anlitats inte tagit med någon arbetskorg för personlyft utan monterade en arbetskorg för truckar på kranen trots att det är förbjudet enligt lagen. De två män som skulle utföra arbetena hissades upp i korgen som tippade när den befann sig på sex meters höjd. Den ene mannen föll medan den andre lyckades hålla sig kvar samtidigt som han höll fast en balk så att den inte skulle falla ner. Mannen som föll skadades i ryggen. Åklagaren har nu stämt kranföraren för grovt vållande till kroppsskada och framkallande av fara för annan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons