Annons

Kraftiga hyreshöjningar i Trelleborg – sticker ut bland skånska kommuner

I snitt har hyrorna i Skåne ökat med 18 procent sedan 2016. Hyresökningen i Trelleborg sticker ut bland de granskade kommunerna. Här ligger den genomsnittliga hyresökningen på 31 procent. Detta enligt en kartläggning som Sydsvenskan gjort.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2023

Enligt en artikel i Sydsvenskan har hyrorna i Trelleborg ökat med 31 procent sedan 2016.

Sydsvenskan har utgått från statistik hämtad från SCB, där man har kartlagt genomsnittliga hyror i 14 kommuner från 2016 till 2022 i sydvästra och mellersta Skåne.

Annons

I genomsnitt har de granskade kommunerna haft en hyreshöjning på 18 procent sedan 2016. Trelleborgs hyresökning på 31 procent är därmed nästan dubbelt så hög som genomsnittet. Även riksgenomsnittet ligger på 18 procents hyreshöjning sedan 2016.

De kommuner som haft lägst hyresökning i undersökningen är Hörby och Staffanstorp, med 9 procent.

Hur kan hyresökningarna skilja sig åt så mycket mellan olika kommuner? En förklaring ger Christian Lundberg, förhandlare på Hyresgästföreningen:

– Det är nybyggnation med högre hyra än det befintliga beståndet som gör att snittet höjs. Där det byggs mer ökar snittet mer och där det byggs mindre är det en mindre ökning, säger han till Sydsvenskan.

Här saknas innehåll

Pauline Olsson GhoreishiSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons