Annons

Kraftig villabrand i Hammarlöv

En kraftig brand bröt ut i en villa i centrala Hammarlöv sent på onsdagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 5 maj 2011
Foto: Claes Nyberg
Foto: 
Branden spred sig från förrådet till boningshuset.
Branden spred sig från förrådet till boningshuset.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Larm om branden kom strax före klockan 22.30 på onsdagskvällen. Troligtvis antände en gnista från en svetslåga garaget och en gasbehållare exploderade.

Huset, som ligger mitt i Hammarlöv, var övertänt när räddningstjänsten anlände. Då ansåg man risken för att branden skulle sprida sig ytterligare var stor.

Annons

Ändå verkar grannhusen ha klarat sig förhållandevis bra. Trots den kraftiga branden begränsade sig skadorna till sprickor på fönstren och en del värmeskador som det ser ut i dagsläget.

– Vi vet inte exakt vad som antände branden, men det är det troligaste scenariot, säger Per Holm insatsledare på räddningstjänsten.

Huvudgatan genom byn spärrades av under släckningsarbetet. Räddningstjänsten koncentrerade sig på att släcka eldhärdar i tak och mellanväggar. Både in- och utvändigt släckningsarbete pågick under natten.

Branden rubriceras som olyckshändelse och ingen person ska ha skadats i händelsen.

David Hylander
Christian Abrahamsson, David Hylander och Ann Gäre
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons