Kraftig smäll förstörde post

En brevlåda som stod på Dalaslingan totalförstördes i en sprängning någon gång mellan måndag och tisdag. Posten i lådan pulveriserades.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2014
TA:s läsare upptäckte brevlådan på Dalaslingan, och skickade in en bild.
TA:s läsare upptäckte brevlådan på Dalaslingan, och skickade in en bild.Foto: Foto: Läsarbild

Det var en TA-läsare som på tisdagsmorgonen upptäckte den förstörda lådan när han var på väg till jobbet på Östra industriområdet.

Vad som ligger bakom och hur lådan förstörts vet inte Posten. En anmälan om skadegörelse har gjorts till polisen som får försöka reda ut vad som hänt.

– Det var ingen vanlig nyårssmällare. Plåtbitar hittades rätt långt från lådan, säger Thomas Rudolfsson som är Postens utvecklingschef för det område där bland annat Trelleborg ingår.

Sprängningen har skett någon gång mellan klockan 16.45 på måndagen, då lådan senast tömdes, och klockan 7 på tisdagsmorgonen. Posten tror att som högst ett par personer hunnit lägga något på lådan däremellan.

Thomas Rudolfsson påpekar att förstörda lådor är ovanliga. Men när det väl händer brukar Posten försöka lokalisera de som postat något och sedan skicka tillbaka resterna tillsammans med ett förklarande följebrev. Men den här gången går det inte.

– Breven har blivit pulveriserade. Vi har ingenting att gå på.

För den som fått ett brev förstört finns det inte mycket att göra. Någon ersättning från Posten finns inte att hämta.

– Det får man inte för ett vanligt brev. Det är jättetråkigt det som hänt, säger Thomas Rudolfsson.

En ny brevlåda sattes upp på platsen under tisdagen.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.