Annons

Kraftig ökning av parkeringsböter

Antalet utfärdade parkeringsanmärkningar ökade med över 60 procent i Trelleborg mellan april och juli i år jämfört med samma period förra året.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2005

Från den 1 april i år fram till den 28 juli skrev kommunens parkeringsvakter ut 1339 parkeringsanmärkningar för felparkerade bilar i Trelleborg.

Det är 512 fler än samma period förra året. Anledningen är att man från april i år har anställt ytterligare en parkeringsvakt i Trelleborg.

Annons

– Detta innebär att vi har fått en trafiksäkrare miljö i Trelleborg, säger Greger Persson som har hand om kommunens parkeringsverksamhet.

Samtidigt betonar han att syftet inte är att tjäna pengar på felparkerarna.

– Om det blir något överskott så ska det gå tillbaka till parkeringsverksamheten, säger han.

Förra året hade kommunen en parkeringsvakt anställd på 75 procent. I år har man utökat med ytterligare en anställd på 100 procent.

Enligt Greger Persson innebär detta att parkeringsvakterna kan röra sig mer ute i bostadsområdena i Trelleborg.

– Vi vill vara på områden oftare, framför allt där vi får många klagomål från boende. För att ta sig ut till exempelvis Kung Karls ochKung Kristians väg så krävs att man kör bil. Nu kan en köra bil dit ut och en gå i centrum.

Sedan förra året har kommunen dessutom tagit över parkeringsövervakningen av en bostadsrättsförenings parkering på Högalid.

– Det var på deras begäran. Det kunde vi göra tack vare att vi fick ytterligare en anställd.

Några speciella platser har man inte haft bevakning av i år utan det handlar enligt Greger Persson om en generell ökning av skrivna parkeringsanmärkningar över hela stan. – Men vi är glada att vi kan ha bättre bevakning av Algatan mellan klockan 16 och 18. Där är det många som stannar till där man inte får för att bara lämna tillbaka en film eller så. En annan plats som behöver bevakas extra är enligt Greger Persson Valldammsgatan vid korsningen Vikingagatan.

En restaurang lockar många att stanna till på Valldammsgatan för att hämta mat vid lunchtid. Problemet är att det råder parkeringsförbud på gatan som är en huvudled.

Annons

– Det är ett av våra största problem just nu. När de stannar på Valldammsgatan blir sikten från Vikingagatan i princip noll. På en huvudled är det dessutom alltid p-förbud, säger Greger Persson som i stället rekommenderar att bilburna lunchgäster kör in på Vikingagatan och parkerar.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons