GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SMHI varnar för kraftig åska

På måndagsförmiddagen gick SMHI på nytt ut med en klass 1-varning om kraftig åska i Skåne.
Trelleborg • Publicerad 21 juni 2021 • Uppdaterad 21 juni 2021
SMHI har under måndagen utfärdad en klass 1-varning för kraftig åska över Skåne, förutom Österlen.
SMHI har under måndagen utfärdad en klass 1-varning för kraftig åska över Skåne, förutom Österlen.
Foto: Johan Nilsson/TT

Under måndagen rör sig kraftiga regn- eller åskskurar in söderifrån, där det på sina håll i Skåne och övriga Götaland kan bli kraftig åska. Det konstaterar SMHI och går ut med en klass 1-varning som gäller hela Skåne, förutom Österlen, från måndag förmiddag till kväll.

Förutom åska finns det också risk stora regnmängder lokalt.

Även under söndagen gick SMHI ut med varning om kraftig åska. Under gårdagskvällen och natten till måndagen både åskade och regnade det också på flera håll i landet, men då framför allt i östra Götaland, östra Svealand och södra Norrlands kustland.

I södra Sverige väntar dock mer normala junitemperaturer än under helgen, dryga 20 grader.

Fakta

Det innebär en klass 1-varning

Definition för en klass 1-varning, kraftig åska:

Omfattande och frekvent åska som medför stora störningar i el- och telefontrafiken.

Lokalt kan det även innebära mycket kraftiga vindbyar och skyfallsliknande regn. Om prognosen ändras till ännu mer omfattande åska och kraftigare skyfall uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Källa: SMHI

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer