Annons

Köttet hade två olika datummärkningar

Svinhjärtat från ICA Maxi i Trelleborg var förpackat i två förpackningar. Med olika bäst före-datum. Malmöbon Rickard Ahlström har sommarhus i Beddingestrand och åker då och då till ICA Maxi för att handla.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2006
Kunden Rickard Ahlström upptäckte felmärkningen på ICA Maxi.
Kunden Rickard Ahlström upptäckte felmärkningen på ICA Maxi.Foto: 
En produkt – två förpackningar med olika bäst förestämplar. Sista förbrukningsdagen på svinhjärtat var den 12 augusti, men ICA:s stämpel säger den 16. BILD: CLAES NYBERG
En produkt – två förpackningar med olika bäst förestämplar. Sista förbrukningsdagen på svinhjärtat var den 12 augusti, men ICA:s stämpel säger den 16. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Rickard Ahlström tycker att han får ett bra bemötande och att affären har bra varor, i synnerhet kött. Men i söndags blev han besviken.

Rickard Ahlström hade tänkt tillaga en festmåltid till sin tax och köpte ett svinhjärta. På förpackningen stod att hjärtat var förpackat den 10 augusti med bäst före-datum den 16 augusti.

Annons

När Rickard Ahlström tog upp förpackningen hemma låg svinhjärtat inslaget i en annan förpackning. På denna stod att förpackningsdagen var 2 augusti med sista förbrukningsdag den 12 augusti. Alltså var köttet för gammalt.

– Jag blev upprörd. Så får det inte gå till, säger Rickard Ahlström som ringde till butiken för att klaga.

– Jag blev ganska otrevligt bemött. Personen jag pratade med sa att jag skulle komma dit och få pengarna tillbaka. Jag bryr mig inte om pengar men jag vill kunna förlita mig på att varorna jag köper håller hög kvalitet, säger Rickard Ahlström.

Efter att ha pratat med ansvariga på måndagen är han nöjdare.

– Jag tror säkert att de kommer att ta tag i det här, men jag tycker det är allvarligt att varorna märks om, säger Rickard Ahlström. Rickard Jönsson, färskvaruansvarig på ICA Maxi i Trelleborg, säger att dubbelmärkningen beror på ett misstag. Affären har fått svinhjärtan färdigförpackade från leverantören, men trots det har ett okänt antal förpackningar gått igenom ICA Maxis förpackningsmaskin och blivit förpackade och datumstämplade på nytt.

– Vi har inte fuskat medvetet och ändrat något för vinnings skull. Det är helt enkelt ett misstag, men det får inte hända igen, säger Rickard Jönsson.

Rickard Jönsson vet inte hur många förpackningar som blivit dubbelmärkta, hittills har butiken endast fått ett klagomål.

– Som mest kan det röra sig om en back, högst tio kilo svinhjärtan, säger Rickard Jönsson.

Andreas Mårtensson

0410-545 27

andreas.martenssonallehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons