Annons

Kött kastat som provokation

Vem stoppar fläskkotletter i en postlåda? Det frågar sig familjen Mikkelä i Smygehamn sedan de hittat ett kilo kött tillsammans med morgontidningen,
Trelleborg • Publicerad 20 april 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

- Jag gick ut för att hämta tidningen på lördagsmorgonen, säger dottern Linnéa Mikkelä. Först noterade jag bara att: där ligger kött. Sedan tyckte jag bara det var äckligt. BILD:CLAES NYBERG Frun och de två döttrarna i familjen är vegetarianer. - Mamma och min äldre syster har haft vegetariska matlagningskurser så alla vet att vi är vegetarianer, säger Linnéa Mikkelä. Lars Mikkelä har polisanmält händelsen och den rubriceras som ofredande. - Någon har köpt ett helt kilo kött i närbutiken, burit det ända hit, rivit upp förpackningen och kastat det i vår brevlåda, säger han. Förpackningen låg bredvid. Det är obehagligt när man inte vet varför. Lars Mikkelä har frågat sina grannar i villaområdet, men ingen har sett eller hört något. Köttet måste ha lagts i brevlådan innan tidningen kom på påskaftons morgon eftersom det låt under tidningen. - Jag har försökt tänka efter, säger Linnéa Mikkelä. Men jag har inte konflikter med någon. Jag kan inte hitta någon. Ett helt kilo kött - det känns bisarrt.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons