Annons

Kostnaderna för Stavstens udde

Trelleborg • Publicerad 4 november 2005

Kring årsskiftet 2006/07 ska de första husen på Stavstens udde stå klara. Då kommer exploateringen av området, det vill säga alla anslutningar, till el, VA, bredband med mera att vara klar.

Själva exploateringen av området kommer att kosta kommunen knappt 34 miljoner kronor, plus kostnaden för rondellen vid E6, som ingår i exploateringsbudgeten. Eftersom kommunen fått in drygt 41 miljoner kronor för tomtförsäljning enligt markanvisningsavtalet går det hela åtminstone ihop.

Annons

Den största kostnaden, drygt 10 miljoner, är anläggningen av gator och vägar i området som belastar tekniska nämnden. Det gör också anläggningen av parkmark i området med drygt 5 miljoner kronor.

Kostnaderna för fastighetsbildning, mark och arkeologiska undersökningar belastar kommunstyrelsen med totalt 7 miljoner, varav det mesta redan är klart. Även fastighetsnämnden har kostnader på totalt 7 miljoner. Det omfattar översiktsplan, detaljplan, grundundersökningar och projektledning.

Tekniska nämnden har ytterligare 3 miljoner kronor i kostnader, alltså totalt 8 miljoner inklusive investeringarna.

Det som inte ingår i exploateringsbudgeten utan finansieras via taxorna är vatten och avlopp, elnät och renhållning.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons