Annons

Korsikas kultur möter ny miljö på Söderslätt

Tredimensionella pasteller och prassliga löv tecknade med kol och blyerts. Så visar Philippe Monod upp sitt Korsika när han ställer ut på Galleri Palm.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2009
Foto: 
Philippe Monod får hjälp av sin son Vincent Magni med att hänga verken inför söndagens vernissage.
Philippe Monod får hjälp av sin son Vincent Magni med att hänga verken inför söndagens vernissage.Foto: 
Foto: 

HÅSLÖV. Att konstnären, som är bosatt i Schweiz och på Koriska, tar sin utställning till Sverige är inte helt givet. Kontakten med galleriet har gått genom det svenska paret Carl Fredrik Reuterswärd och Tonie Lewenhaupt som bor grannar med Philippe Monod i Schweiz.

Alla motiv i utställningen är hämtade från Koriska, där konstnären har sina rötter.

Annons

– Det är en kraftfull natur och kraftfulla upplevelser där. Det blåser och rör på sig hela tiden, man känner stänken från havet, förklarar han och lägger till att det är energin som är det centrala i utställningen.

Miljön i Sverige är mer sparsmakad, tycker han.

– Den finns inte varken i Schweiz eller på Korsika, men jag tycker mycket om den.

När det är vernissage på söndag fylls Galleri Palm med ytterligare kultur från den franska ön då den framstående artisten Patrizia Poli ska uppträda.

Utställningen visas till och med den 30 augusti.

Lucas Dietrichson
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons