Annons

Körsång i musikalform

Askungen, Djungelboken, Snövit – och musikalen om den föräldralösa flickan Annie. På söndag finns det chans att återuppleva alla berättelserna ovan.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2009
Sex av tjejerna repar sången Hard knock life ur Annie. Bild: Fanny Johansson
Sex av tjejerna repar sången Hard knock life ur Annie. Bild: Fanny JohanssonFoto: 

Sankt Nicolai barnkör och Lilla flickkören sjunger de välkända sångerna i sin konsert i Trelleborgs församlingshem på söndagkväll.

- Det blir fyra sånger ur Annie och highlights från Askungen och Djungelboken, berättar Britt-Louise Håkansson som är körledare.

Annons

De 22 tjejerna som är mellan 9 och 13 år kommer också att få spela lite teater på scenen. Sagan om Snövit kommer nämligen att spelas upp, i kortversion.

Även i de andra låtarna ingår koreografi och speciella scenkläder.

- Det här är bra träning för flickorna, att få uppträda på allvar. Det har gjort att många blivit duktigare på att håla föredrag i skolan, till exempel, säger Britt-Louise Håkansson.

Med på scen finns också en miniorkester, bestående av tre personer.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons