Kören har sjungit sista versen

I söndags sjöng Månstorpskören sista versen i Västra Ingelstads kyrka. Efter 41 år läggs kören ner.
Trelleborg • Publicerad 5 oktober 2006
Månstorpskören sjöng sista versen i Västra Ingelstads kyrka i söndags. Bild: Claes Nyberg
Månstorpskören sjöng sista versen i Västra Ingelstads kyrka i söndags. Bild: Claes NybergFoto: 

– Det känns vemodigt, berättar en av de sju kvarvarande medlemmarna i kören, Ditte Lindskog.

Med på avskedskonserten vid gudstjänsten i Västra Ingelstad i söndags var sex av de kvarvarande medlemmarna, medan den sjunde inte kunde vara med på grund av sjukdom. En som var med och grundade kören en gång i tiden fanns också på plats, dock utan att delta i konserten, Torsten Gadde.

– Från början var vi ett tiotal medlemmar, men sedan växte kören, berättar han. Som mest var vi väl kring 20, både herrar och damer.

På senare år har dock kören varit en renodlad damkör.

– Det var sedan jag slutade, berättar Torsten Gadde.

Det finns en saknad och ett vemod i stämman när han berättar om kören som han var med om att bilda då, 1965. – Men det finns ingen återväxt, säger han och Ditte Lindskog håller med.

– Det finns ju ändå tre andra körer i församlingen, så de som vill kan ju fortsätta att sjunga i andra sammanhang, säger Ditte Lindskog.

Månstorpskören har tillhört Vellinge-Månstorps församling och sjungit i över 40 år, men nu var det sista versen som klingade ut vid gudstjänsten i Västra Ingelstads kyrka i söndags.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.