Annons

Köpingeskolans elevhall blev konsertsal

Trelleborg • Publicerad 20 april 2005
Inte bara 18 minuter utan hela tre kvarts rock'n'roll bjöd killarna i 18 Minutes Köpingeskolans högstadieelever på. BILD: TOMAS NYBERG
Inte bara 18 minuter utan hela tre kvarts rock'n'roll bjöd killarna i 18 Minutes Köpingeskolans högstadieelever på. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Eleverna på Köpingeskolan kan njuta av en smärre konsertserie i vår – ordnad av gamla elever som vill komma tillbaks och visa upp sig för de yngre.

"Glöm inte att ta med stolarna tillbaka till klassrummen efter konserten", sprakade det ur högtalarna i elevhallen när eleverna strömmade till på onsdagseftermiddagen.

Annons

De är inte vana vid att se sin elevhall som en konsertlokal, faktiskt var det första gången det hände. Rockbandet 18 Minutes kom på besök med rödgula dräkter, showlust och gitarrer som spelades med både händer och tänder. – Det är för att vår trummis Ahmed har gått här på skolan. Vi andra har inget emot det, tvärtom, vi spelar var som helst, berättade sångaren Roine Nilsson.

Trummisen Ahmed Azimi kontaktade sin gamla musiklärare Susanne Bengtsson på Köpinge, och raskt drogs det upp planer för tre konserter med gamla elever under våren. Den 29 april ska Summerin' spela, och i slutet av maj återvänder även InToxicated till sina skolårs brottsplats.

– Roligt att de själva kom med förslaget, tycker Susanne Bengtsson, som är stolt över hur eleverna har utvecklats i sitt musikskapande.

– För våra nuvarande elever är det också roligt, säger Susanne. De behöver lära sig att bevista konserter, koncentrera sig och lyssna.

Även om inte 18 Minutes stil - rätt hård rock med punkiga influenser - föll alla på läppen, så uppskattades spelningen.

– Roligt att ha konsert i elevhallen, tyckte Linn Jönsson i 8:1.

– 18 Minutes är väl inte helt vår stil, men ungefär. Och de verkar helt okej, tyckte Hanna Ludvigsson.

Lars Thulin

0410-545 20

lars.thulin@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons