Annons

Köpingeelever tillbaka på Öster i höst

Nu är det bestämt. Köpingeskolans elever som i dag undervisas på tre olika platser i Trelleborg ska vara tillbaka på Öster från höstterminen i år.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2007

Pilevalls lediga lokaler ska användas tillsammans med inhyrda moduler och verksamheten själv ska, enligt skolnämndens ordförande Bengt Gunnarsson, få bestämma hur de lediga lokalerna på Pilevall och de 21 modulerna ska användas.Var modulerna skall stå beslutas av fastighetsförvaltningen tillsammans med rektorer, barn- och ungdomschefen samt skyddsombuden.

Presidiet bestämde nästan precis enligt det förslaget som kom från den arbetsgrupp som arbetat med frågan.

Annons

- Bilden var rätt entydig vad gäller nuvarande lokaler. På gymnasiet blir det för trångt, Hamngatans lokaler är för utspridda och inte tillräckligt ändamålsenliga och hyresavtalet på "Två Lejon" kunde i vilket fall som helst inte förlängas, säger Kerstin Andersson, barn- och ungdomschef, som har varit ledare för arbetsgruppen.

Kerstin Andersson förklarar att det var anledningen att de var eniga om en lösning på Öster. Olika uppfattningar i arbetsgruppen fanns när det gällde antalet moduler och om lokalerna på Pilevall skulle användas och i så fall i vilken omfattning.Pilevall har tio lediga klassrum eftersom den andra etappen av ombyggnaden på skolan har skjutits upp för att skolnämnden avvaktar en lokalutredning. Utredningen skall ge vägledning både för vilken inriktning som Pilevallskolans nästa etapp får och om Köpingeskolan ska renoveras eller inte.

Ann Ekstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons