Annons

Köpinge på väg läggas ner

Troligen fattar skolnämnden i Trelleborg beslut om att inte längre använda Köpingeskolan som skola på sitt sammanträde 6 februari.
Trelleborg • Publicerad 3 februari 2007

Bengt Gunnarsson (m) säger att alla partierna i alliansen kommit överens om att gå vidare med förslaget att säga upp hyreskontraktet på den mögeldrabbade skolan.

– Det är vad vi har kommit fram till som det bästa i vår grupp, säger Bengt Gunnarsson.

Annons

Tidigare var de flesta av partierna i alliansen osäkra och menade att det behövs mer kunskap om följderna innan man fattade beslut om hur man skulle ställa sig i fråga om Köpingeskolans framtid. Men enligt Bengt Gunnarsson är alla partierna nu överens. – Att rusta upp Köpingeskolan motsvarar kostnaderna för tio lärartjänster, som vi i så fall skulle behöva tas bort, säger han. Vi tappar så pass många 7– 9-elever under de närmaste åren att vi inte behöver så mycket lokaler.

Bengt Gunnarsson och alliansen kommer i stället troligen att satsa på att bygga om Pilevallskolan till 1– 9-skola.

– Det är vad vi planerar, säger Bengt Gunnarsson.

Sven Lindkvist (s), tidigare ordförande i skolnämnden, numera andre vice ordförande, slåss däremot för att bevara Köpingeskolan.

– Skolan borde rustas upp. Det vore bättre att titta på andra skolor i kommunen om man vill dra ner på skolutrymmena, säger Sven Lindkvist. Sven Lindkvist menar att Köpingeskolan, med elever från Gislöv, Smygehamn och Fagerängen bland annat, är bra för integrationen i Trelleborg.

– Den är mycket viktig för Öster, säger han.

Om skolan skulle rustas upp kunde man flytta särskolans högstadiedel till Köpinge, menar Sven Lindkvist.

– Och att riva den kostar också pengar, säger Sven Lindkvist.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons