Annons

Köparna rusar inte till Stavstensudde

Vid årsskiftet var hälften av villorna på Stavstensudde sålda. I dag finns det knappt en fjärdedel kvar. Försäljningen har tappat fart men hopp finns att husköparna ska komma igång till hösten.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2007

Byggherrarna på Stavstensudde är både nöjda och missnöjda. Hur bra försäljningen går varierar kraftigt. Vissa har helt sålt slut. Uniqhus är en av dem.

– Vi sålde allt på ett bräde. Vi jobbar mycket med att målgruppsanpassa våra hus. Äldre par med utflugna barn vill bo på ett sätt och barnfamiljer på ett annat. Vi försöker vara extremt flexibla och hela tiden rita om kartan, säger Tord Olofsson på Uniqhus. Andra har det svårare. Peab till exempel.

Annons

– Än så länge har vi lagt ut 23 radhus till försäljning och vi har mer än hälften kvar, säger Fredrik Jönsson på Peab.

Han tror att ett problem flera byggherrar har är att locka barnfamiljer till udden.

– Vi har haft jättemycket folk på våra visningar. Men det är många äldre par. De vill oftare bo i enplansvillor medan vi tänkte att radhusen skulle locka familjer med barn. Men än så länge har inte de hittat hit, menar han.

Fredrik Jönsson är dock inte orolig för framtiden. När busshållplats och dagis blir klart i området kommer barnfamiljerna få upp ögonen för udden. Det är han övertygad om. Riksbyggen har också många villor kvar.

– Vi har sålt två av nio. Jag tror att det går sakta när ett nytt bostadsområde växer fram. Folk har svårt att se framför sig hur det ska bli, menar Anna Dahlberg på Riksbyggen.

Hon tror att deras visningshus, som nu står klart, kommer att öka på strömmen till visningarna.

Många byggherrar sätter också sina förhoppningar till Bomässan i augusti.

– Vi har en hel by som vi håller på. Vi vill vänta in mässan och hösten då folk är mer angelägna att gå på visningen. Timing är viktigt, säger Tord Olofsson.

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons