Annons

Kontinentalbanan stängd till söndag

Sedan ett par dagar är Kontinentbanan stängd för arbeten med två broar vid Lockarp söder om Malmö. Godstågen går inte och Berlintågen ersätts med bussar fram till på söndag.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2008

Det handlar om två broar som ska sättas på plats med domkrafter. Broarna är färdigbyggda och trafiken på Kontinentalbanan beräknas bara vara avstängd fram till söndag. Arbetet med att sätta broarna på plats ska pågå oavbrutet för att göra stoppet på banan så kort som möjligt. Enligt beräkningarna ska banan vara stängd i sammanlagt 90 timmar.

Under den ena bron ska ett förbindelsespår mot Ystad läggas och under den andra bron blir det en ny gång- och cykelväg.

Annons

Det sista Berlintåget som ställs in är tåget som går 07.35 från Trelleborg till Malmö på söndagsmorgonen om arbetet går som planerat.

De boende i Lockarp har blivit informerade om vad som ska hända men får sannolikt stå ut med en hel del buller under arbetena som håller på dygnet runt.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons