Annons

Kontemplativ konst på Garvaregården

Stanna upp, begrunda och lev dig in i bilderna. Det är vad konstnären Jan-Bertil Nordström önskar att besökarna av hans utställning på Garvaregården ska göra.
Trelleborg • Publicerad 21 november 2009
Foto: Benny Persson
Jan-Bertil Nordström uppmanar till eftertanke och reflektion vid besök av hans utställning som öppnar på Garvaregården idag.
Jan-Bertil Nordström uppmanar till eftertanke och reflektion vid besök av hans utställning som öppnar på Garvaregården idag.Foto: 

TRELLEBORG. Jan-Bertil Nordström beskriver sina verk som kontemplativ konst. Bilderna är långsamma och kräver tid för inlevelse och eftertanke.

– Jag vill inte att besökarna bara ska springa förbi, då kan man lika gärna titta på en Musse Pigg-bild. Tanken är att målningarna ska kännas och finnas med hos betraktaren länge, säger Jan-Bertil Nordström.

Annons

Han jobbar mest med grafisk konst. Men denna gång har han koncentrerat sig på måleri och glas, emellanåt i kombination. Symboler är något han har arbetat mycket med inom det grafiska. De har en laddning som han försöker utnyttja och som till viss del går igen i målningarna.

– Men man är friare med måleri. Det går att få ihop fler färger än med den grafiska konsten, säger han.

Utställningen öppnar lördag och pågår fram till och med den 12 december.

Lucas Dietrichson
Linn Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons