Annons

Konsum i Gislöv får uppskov

Gröna Konsumbutiken i Gislövs Läge får leva vidare ytterligare en liten tid. Eftersom förhandlingar pågår mellan Gröna Konsum och en seriös intressent om ett eventuellt förvärv av butiken stänger inte butiken som tidigare planerat den 13 januari.
Trelleborg • Publicerad 7 januari 2002

- Vi har sagt att vi är beredda att rucka på det datumet för att affären ska kunna gå i lås, säger Gert-Inge Andersson, teamledare för Gröna konsumbutikerna i södra Sverige.

Annons

Sedan nedläggningsplanerna av affären offentliggjordes har Gröna Konsum fått ta emot starka reaktioner från bland annat Gislövsborna.

Förhandlingar har sedan skett med främst två intressenter.

- Det är väl egentligen två spår som har funnits. Först var det om någon intressent ville gå in i fastigheten och göra i ordning den medan vi drev den vidare. Sedan gällde det ett förvärv av butiken, säger Lars Fins, chef för Gröna Konsum.

Det mest intressanta i nuläget är alltså det senare alternativet. Förhandlingar har skett i mellandagarna med en person som eventuellt köper butiken.

- Förhandlingarna går riktigt bra, säger Gert-Inge Andersson.

De närmaste dagarna kommer förvärvet diskuteras igenom och eventuellt genomföras. Då blir det fortsättningsvis inte en konsumbutik, utan en fristående livsmedelsbutik.

Köparen måste vara beredd att investera en del pengar i lokalen.

- Ska man kunna bedriva en långsiktig verksamhet i lokalen måste man göra ganska stora investeringar. Det är något som en ny köpare får bedöma. Men det behövs ungefär 2-3 miljoner för att kunna fortsätta verksamheten, säger Lars Fins.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons