Annons

Konsult utreder dyra skolbussar

Trelleborgs åtta egna skolbussarna är dyra och ineffektiva. Det menar kommunen som nu anlitar en konsult för att utreda transportverksamhetens framtid.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2003

Frågan har diskuterats i kommunen en tid och nu tas första steget mot förändring. Kostnaden tynger kommunen så pass mycket att skolnämnden beslutat att anlita en utomstående konsult för att avgöra transportverksamhetens framtid. Antingen ska skolskjutsen drivas i egen regi eller läggas ut på entreprenad. Dessutom ska kommunens övriga transporter utredas, som till exempel matleveranser. Men det är framför allt skolskjutsen och då kommunens egna bussar som står kommunen dyrt. Även taxikostnaderna för de barn som bor avlägset är höga. Barn som bor längs med E 6 kan till exempel inte hämtas upp med buss utan måste ta taxi till skolan. Kostnaderna är även extra höga kring Anderslöv, där det saknas andra kommunikationssätt. Fem av kommunens åtta bussar hämtar och lämnar barn i och runt Anderslöv. Den nya utredning beräknas vara klar den siste november det här året.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons