Annons

Konsult konstaterar rasrisk

Trelleborg • Publicerad 10 juli 2006

Byggnaden där Franckes bageri huserar är i dåligt skick. Det slår den av bageriet anlitade konsulten, som synat tegelhuset på Flockergatan, fast.

"Generellt gäller att byggnaden synes vara i dåligt skick", skriver konsulten på Byggteknik, som arbetat tillsammans med Reppu montage och firman PQ Geoteknik.: "Vid besiktningen kunde konstateras att byggnaden uppvisade kraftiga sättningar i grunden. Framför allt i den västra fasadväggen mot gatan samt den södra gavelväggen mot parkeringen". .

Annons

Konsulten konstaterar därtill att undergrunden är mycket dålig och att det krävs en geoteknisk undersökning för att göra en fullständig riskbedömning.

Besiktningen visar även att det i byggnaden finns flera sprickor som är av mycket allvarlig karaktär. Detta kräver, enligt konsultens granskning åtgärder omedelbart, annars riskerar bygnadsstommen att rasa. Nu ska stadsbyggnadskontoret ta ställning till den utförda konsultrapporten.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons