Annons

Konststipendium till modell

På söndagen fick krokimodellen Isabel Rayo ta emot stipendiet på 15 000 kronor från Elsie Skoogs minnesfond vid en ceremoni på Kulturbruket i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 3 februari 2008
Isabel Rayo fick stipendium och Ingemar Björhem hederspris ur Elsie Skoogs minnesfond på söndagen. Bild Claes Nyberg
Isabel Rayo fick stipendium och Ingemar Björhem hederspris ur Elsie Skoogs minnesfond på söndagen. Bild Claes NybergFoto: 

- Jag vill framföra ett tack från alla modeller. Det är inte ofta vi uppmärksammas på det här sättet, sade hon när hon tog emot stipendiet från stipendiekommitténs Ulla Ahnfelt. Det är första gången jag hört talas om att en modell får ett sådant här konststipendium.

Ulla Ahnfelt menade i sitt tal att Isabel Rayo under många års arbete tillsammans med Elsie Skoog tagit fram ett arbetssätt med krokiteckning som varit förlösande för många elever.

Annons

Hederspriset på 5 000 kronor gick till konstnären Ingemar Björhem. Han fick priset för ett annorlunda konstnärskap, "där liv och skapande vävs samman".

- Som kanske inte så ofta uppmärksammats offentligt, menade Ulla Ahnfelt i sitt tal till Ingemar Björhem.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons