Annons

Konstrundan har börjat

Många gjorde ett traditionsenligt besök på någon av de 50 utställningarna på konstrundan redan på lördagen. Konstnären Magnus Göransson lyckades sälja två tavlor under den första kvarten han hade öppet.
Trelleborg • Publicerad 24 oktober 2009
Foto: 
Elisabet Lillistierna diskuterar med konstnären Magnus Göransson vilken tavla hon ska välja.
Elisabet Lillistierna diskuterar med konstnären Magnus Göransson vilken tavla hon ska välja.Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Magnus Göransson har hängt sina tavlor i Trelleborgs båtsällskaps lokaler. De marina motiven passar väl in i omgivningen i Gislövs hamn.

– Vi hängde på låset här idag för att vi har gett bort en av Magnus tavlor i födelsedagspresent till min syster. Hon har fått en bild på en av våra tavlor så länge, men nu har vi valt ut en vi ska köpa till henne, berättar Elisabet Lillistierna.

Annons

Hon och hennes man Lennart Holmberg ska åka på konstrundan nästa helg, men när de var hos Magnus Göransson passade de på att köpa en tavla även till sig själv.

– Vi har redan några stycken av Magnus tavlor hemma och jag vet inte vilken som passar bäst i färgen, säger Elisabet som valde mellan två olika målningar av fiskare.

För Elisabet Lillistierna och Lennart Holmberg är konstrundan på Söderslätt en tradition, både vid påsken och på hösten. De har några favoritkonstnärer som de besöker varje år.

Gustav Svensson
Fanny Danielsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons