Annons

Konstnärer i dialog som förstärker

De skapar i samma stämningsläge men uttrycker sig på olika sätt. För andra gången ställer Bianca Maria Barmen och Håkan Bengtsson ut sin konst tillsammans.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2008
Bianca Maria Barmen och Håkan Bengtsson har båda haft många separatutställningar och deltagit i flera samlingsutställningar. Bild: Åsa Liliefeldt Lundström
Bianca Maria Barmen och Håkan Bengtsson har båda haft många separatutställningar och deltagit i flera samlingsutställningar. Bild: Åsa Liliefeldt LundströmFoto: 

Förra gången disponerade de 1000 kvadratmeter på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Nu gästar de lilla Galleri Palm i Falsterbo

- Vi fungerar ihop och förstärker varandra, säger Bianca Maria Barmen.

Annons

Hennes skulpturer föreställer scener med möten mellan människa och djur eller föremål och djur.

Skalan har betydelse liksom format och placering.

Håkan Bengtsson utgår från linjer, få eller många ofta ristade kors och tvärs på färgade ytor.

- Bianca Maria Barmen har uppdraget att göra en skulptur utanför nya biblioteket i Höllviken som ska vara klar till våren 2009, påpekar galleriägaren Marianne Palm.

Vernissage blir det i dag mellan klockan 13 och 17 och utställningen pågår till och med den 30 juli.

Åsa Liliefeldt Lundström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons