Annons

Konstnär vill ha skulpturpark i Smyge

Träskulptören Alf Skaneby från Beddinge vill anlägga en skulpturpark i Smyge. Skulpturerna ska föreställa kända skåningar.
Trelleborg • Publicerad 4 april 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

I ett brev till kulturförvaltningen presenterar Alf Skaneby sina planer på en skulpturpark, bestående av skånska personligheter som har gjort sig kända långt utanför länets gränser, däribland Fritiof Nilsson Piraten, Sten Broman och Ernst-Hugo Järegård. Nu väntar Skaneby svar från kommunen. - Ambitionen är att skapa en skulpturpark, helst på en gräsplätt i närheten av Sveriges sydligaste udde. Det kan bli ett lyft för turistnäringen i kommunen, säger Skaneby Han har sedan 1997 arbetat med att utvidga den populära Trollskogen som ligger vid Hundfjället i Sälen. Anläggningen hade under förra året 634 000 besökare. Anläggningen består av figurer som spelar, sjunger och talar. - Skulpturerna kan gärna omges av blommor, buskar och palmer i ett givet mönster. Allt behöver inte komma på en gång, utan parken kan växa fram efterhand. Parken kan vara 200 kvadratmeter och anläggas i form av en Skånekarta, föreslår han. Det är förstås inte gratis att anlägga en park av det slaget som Skaneby föreslår. Normalpris för en skulptur är mellan cirka 10 och 15 000 kronor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons