Annons

Konstmöte i ny utställning

Badhytter, blommor och blå himmel. På lördag möts fem konstnärer med olika stilar i en utställning på Garvaregården.
Trelleborg • Publicerad 3 mars 2010
Foto: 
Kerstin Moberg, Rolf Uddeskog, Alliss Pettersson och Ulla Strömberg visar upp sina favoritverk. Varje onsdag träffas de och målar tillsammans.Foto: 

TRELLEBORG. – Det roliga är att även de som inte är så etablerade får ställa ut här, säger Rolf Uddeskog som är en av konstnärerna som ställer ut på lördagens vernissage.

Alliss Pettersson, Ulla Strömberg och Kerstin Moberg nickar. Målargruppen de ingår i kallar sig ESSESSESS och består av fem damer och fem herrar. Utställningen pågår till den 27 mars och på lördag smäller det. Då är det vernissage.

Annons

– Det är nervöst. Jag sov inte en blund natten innan vi skulle hänga upp tavlorna. Men mötet med publiken är viktigt. Det är svårt att bedöma sig själv, säger Alliss Pettersson.

Hon har målat sedan 1980-talet. Då var det olja som gällde, nu är det främst akvarell.

Vad är det som lockar med akvarell?

– Det är svårare att styra och bjuder på många överraskningar.

En som inte är fullt lika rutinerad är Kerstin Moberg. Hon har bara målat i cirka ett år och tycker inte själv att hon är konstnärligt lagd.

– Jag gillar färg och modern konst, säger hon och pekar på en tavla fylld av rött och blått.

– Det blåa är en bläckfisk och det där uppe i hörnet tänker jag är en räka, fast jag vet att räkor inte har så många ben, säger hon och syftar på en massa spröt som sticker ut från en rosafärgad kropp.

Johan Silfversten Bergman
Åsa Boustedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons