Annons

Konsthantverkarna läggs ned i Anderslöv

Konsthantverkarna i Anderslöv går i graven efter mer än 30 år. Beskedet kom för tre veckor sedan då allt hantverk såldes ut.
Trelleborg • Publicerad 8 april 2002

Men det är inte låg lönsamhet som gjort att Marie och Christer Gurell övervägt att upphöra med verksamheten. - I längden har det varit slitsamt, eftersom det har tagit mycket energi att klara av allt arbete, berättar Marie Gurell skött verksamheten tillsammans med sin man. Båda berättar att de stod i valet och kvalet att antingen bredda sortimentet av konsthantverk ytterligare och anställa mer personal eller avveckla företaget. - Till slut upptäckte vi att det inte fanns tillräckligt med tid för privatlivet, vilket fick oss att stänga, säger Marie, som nu ska vila ut ett tag. Därefter ska hon hjälpa sin man med det Malmöbaserade företag som jobbar med emballage som han driver. - Under de sju år som vi har drivit Konsthantverkarna har jag känt en glädje över att jobba. Kontakten med alla besökare, både dem från Söderslätt och turister, har varit väldigt stimulerande. Jag kommer samtidigt att sakna relationen med det 60-tal hantverkare som jag har arbetat tillsammans med, säger hon. Konsthantverkarna startade i Anderslöv för 30 år sedan. Ursprungligen fanns verksamheten i Sturup fram till dess att flygplatsen byggdes.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons