Annons

Konsthantverkare höll julmarknad

Trelleborg • Publicerad 1 december 2007
Gulli Lindström från Malmö besökte sina barn i Trelleborg och passade på att besöka föreningen Samkultur-Gränsgångs julmarknad i Parken. Bild: Tomas Nyberg
Gulli Lindström från Malmö besökte sina barn i Trelleborg och passade på att besöka föreningen Samkultur-Gränsgångs julmarknad i Parken. Bild: Tomas NybergFoto: 

Det är andra året i rad och Samkulturs julmarknad som hölls på lördagen börjar nu bli en tradition. Och meningen är att det ska fortsätta.

– Vi tycker att konsthantverkarna ska ha ett bra utgångsläge för att visa sina produkter och ha möjlighet att sälja, säger Christine Johansson, en av arrangörerna av julmarknaden som hölls i Parken på lördagen. I år fanns 55 av föreningens 300 medlemmar på plats i Parkens rotunda. Och utbudet av föremål var både stort och brett. Hemstickade raggsockor samsades med handmålade nyckelskåp och hemlagad sylt.

Annons

Renné Mattsson var en av utställarna med ett lite annorlunda utbud. Hon försökte sälja bland annat ljuslyktor dekorerade med pärlbroderi. Pyttesmå glaspärlor bildade mönster runt värmeljushållarna. – Jag är tandsköterska för övrigt och har detta som hobby. Jag blev trött på att inte få tag i de pärlor som jag ville, berättade hon och förklarade att hon även startat ett eget litet pärlföretag.

Själva pärlbroderiet är visserligen lite pilligt men Renné Mattsson menar att det är ren avkoppling att syssla med.

Annika Lindkvist passade på att handla en julklapp, fast till sig själv.

– Jag får väl slå in dem också, sade hon och packade nöjt ihop ett par randiga vantar och en matchande mössa som Eva Uddeskog från Alstad stickat.

– Den var jättebra och sitter lagom hårt, sade Annika Lindkvist när hon provade mössan.

För Eva Uddeskog var det dagens andra försäljning som hon för övrigt tyckte gick ganska trögt.

– Det är överhuvudtaget dålig kommers, klagade hon.

Julmarknaden fortsätter även på söndagen.

Jenny Isaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons