Konstgräsplanen i Anderslöv på gång

Arbetet med att täcka den forna grusplanen i Anderslöv med konstgräs har börjat. På onsdagen var ungefär halva planen grön, men allt ska vara klart till invigningsmatchen den 19 oktober.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2002
Jeroen Oudshoorn. BILD: TOMAS NYBERG
Jeroen Oudshoorn. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG - Fördelen är att vi kan spela fotboll här hela året, om det inte blir snö. Spelar två lag på en vanlig gräsplan är planen kaputt till nästa gäng och matchen måste ställas in, sade en nöjd Bengt Gunnarsson, ordförande i Anderslövs BOIK. Än så länge ser det rätt plastigt ut, men man halkar inte på underlaget. När de holländska experterna har borstat och repat plaststråna kommer det att likna riktigt gräs. Över konstgräset lägger de ett lager med 90 ton sand och 60 ton gummi så att underlaget blir sviktande att springa på. - Det här är ett bra jobb, jag får resa mycket och får vara mycket utomhus i solen. Eftersom underlaget måste vara torrt går det inte att göra detta när det regnar, sade Boy van Wetering på onsdagen. Han bor tillfälligt på Gästis i Anderslöv för att få planen klar. Tillsammans med kollegan Jeroen Oudshoorn reser han Europa runt för att lägga den "tredje generationens konstgräs" på fotbollsplaner. Det är premiär för just den typen av gräs i Sverige och många nyfikna har varit och studerat bygget, enligt Mats Rengbo från upplevelseförvaltningen. - Här nere i Skåne är det rätt ovanligt, så bland annat Malmö FF har varit här och tittat. De funderar på att lägga konstgräs på stadion. 2,2 miljoner kronor ska bygget kosta kommunen, med markberedning, gräs och nya löparbanor. Totalt ska 7280 kvadratmeter av den före detta grusplanen täckas med konstgräset som har en garantitid på tio år. Meningen är att klubbarna i Anderslöv ska träna på planen på kvällarna och att skolan och andra klubbar ska använda planen under dagarna,.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.