Annons

Konstgräsplan i Anderslöv

Konstgräs ska anläggas på fotbollsplanen i Anderslöv. Det har upplevelsenämnden bestämt och skjuter därmed till 2,2 miljoner kronor till projektet.
Trelleborg • Publicerad 23 maj 2002

Pengarna ska även räcka till en moderniserad längdhoppsgrop, en kulstötningsring och fyra asfalterade löparbanor. Fotbollsplanen med plastgräset beräknas bli färdig till hösten. Arbetet med anläggningen beräknas komma igång under sommaren. - Det känns förstås glädjande med tanke på att det här är den första konstgräsplanen i Trelleborg. En vanlig gräsplan används som mest 18 timmar varje vecka, till skillnad från en konstgräsplan som kan brukas betydligt mer, säger upplevelsechefen Lars-Göran Canerholm. Planen i Anderslöv har i dag grusbeläggning. Enligt Canerholm har man valt att investera i en konstgräsplan därför att den blir billigare i drift och kan brukas mer än en med levande gräs. Konstgräs har blivit alltmer förekommande. I Örebro har man nyligen beviljat ett bidrag till att anlägga de artificiella stråen på Örebro SK Fotboll:s plan. Och Malmö FF har under den senaste tiden sett över möjligheterna att göra samma förändring. Någon upphandling av leverantör och firma som ska utföra jobbet att lägga ut konstgräset har inte gjorts ännu. Men med stor sannolikhet blir det ett holländskt företag som får uppdraget. Den nya fotbollsplanen ska därmed ha två skikt, plaststråna står på en yta som utgörs av sand.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons