Annons

Konstgräs i kommunen försenas efter nya turer

Den nya konstgräsplanen i Smygehamn blir inte klar i tid. Fotbollsplanerna i Anderslöv och vid Vångavallen riskerar också att skjutas på framtiden.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2013
Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Om mindre än två veckor skulle det nya konstgräset rullas ut över planen i Smygehamn. Men på grund av att ett företag överklagat upphandlingen av gräset tvingas alla fotbollssugna att vänta.

– Att det skulle läggas ut nytt gräs den 1 augusti är helt orimligt, säger Krister Clerselius, chef för kommunens serviceförvaltning.

Annons

Det grävs och plattas flitigt i kommunen. Konstgräsplaner byggs upp i Smygehamn, Anderslöv och vid Vångavallen. Enligt kommunens planering skulle alla vara klara att användas till årets vintersäsong.

Skickat in svar

Just nu är det tveksamt om planerna blir klara i tid. För att planen i Anderslöv ska bli med gräs som beräknat måste kommunen enligt Bengt Lander på tekniska förvaltningen lägga en beställning innan den 15 augusti. Men med en domstolsprocess i faggorna är det ingen som vet när det kan ske.

Trelleborgs kommun har skickat in ett svar på överklagandet, och väntar nu på att förvaltningsrätten i Malmö ska behandla ärendet.

– Den juridiska proceduren kan vi inte göra så mycket åt. Alla konstplanerna omfattas av överklagandet, och vi kan inte spekulera utan får bara vänta, säger Krister Clerselius.

Måste ut i november

När konstgräsplanerna kan vara färdiga vet han inte.

– Arbetet förskjuts hela tiden nu när vi inte kan göra som vi tänkt.

Hur länge som helst kan man dock inte vänta. Enligt Bengt Lander kan inte konstgräset läggas ut senare än i mitten av november. Om domstolsprocessen inte är färdig innan dess dröjer det till nästa år innan fotbollsplanerna blir klara.

Louise Löfgren
Nina Lind
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons