Annons

Konstförening går i graven

Föreningen Sydvästra Skånes konstutövare har funnits sedan sent 1980-tal. I dag går den i graven. Men de flesta av föreningens medlemmar övergår till Bokenäs konsthall i Hammarlöv.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2008
Britt-Marie Aulin-Tonning driver Bokenäs konsthall och välkomnar nya medlemmar till hallen. Arkivbild: Tomas Nyberg
Britt-Marie Aulin-Tonning driver Bokenäs konsthall och välkomnar nya medlemmar till hallen. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

I 14 år har konstnären Britt-Marie Aulin-Tonning hållit i ordförandeklubban för Sydvästra Skånes konstutövare, förkortat SVSK.

Länge har hon flaggat för att göra sorti från ordförandeposten, eftersom nästan all hennes tid upptas av att driva Bokenäs konsthall. Nu har hon bestämt sig:

Annons

– SVSK upphör med sin verksamhet. Föreningens sista årsmöte hålls i kväll, säger Tonning.

Ungefär ett 40-tal av de cirka 50 konstnärer, som funnits med i konstföreningen, väljer att gå över till kulturföreningen Bokenäs konsthall. Grundaren av Sydvästra Skånes konstutövare är konstnären och Höllvikenbon Arne Gleeurp.Britt-Marie Aulin-Tonning sätter nu hoppet till att övergången från SVSK till Bokenäs konsthall kan bli en nytändning:

– Under de senaste åren har det blivit lite begränsat med samma konstnärer på visningarna som många gånger visat samma konst, år efter år. Det kanske kan förändras nu, säger hon.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons