Annons

Konst med stor spännvidd i Stallet

Det är en salig blandning på Galleri Stallet i Falsterbo just nu. Smycken trängs med skulpturer och keramik. På väggarna hänger både färgglada målerier och textil.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2006
Linda Strömberg och Yvonne Omdal representerar tillsammans med sina två utställningskollegor fyra olika stilar.Foto: 
Ulla Brehmers smycken och Linda Strömbergs målningar pryder Stallet under tre veckor med start i dag. BILD: CLAES NYBERGFoto: 
Göran fiskar röster. Skulptur av Yvonne Omdal.Foto: 

– Vi är ett gäng som passar bra ihop, just för att vi har så olika stilar, säger Yvonne Omdal från Ljunghusen.

Tillsammans med Ulla Brehmer från Malmö ställde Yvonne Omdal ut i Stallet redan förra året. Och när de blev tillfrågade i år igen tog de med sig Per Hansson och Linda Strömberg och Per Hansson, båda från Hammarlöv. – Det är så kul att ställa ut med de här tre. Stilarna bryter verkligen av varandra och det blir stora kontraster. Särskilt eftersom vi också jobbar i olika material, säger Linda Strömberg.

Annons

Linda Strömberg jobbar både med textil och måleri i många olika tekniker.

– Textil är ett så levande material och något man kan ta på. Men det är en lång process att färdigställa det och därför målar jag också, säger hon.

Yvonne Omdal ägnar sig åt skulpturer. Hon gestaltar påhittade och verkliga personer i stengodslera. Figurerna har alltid en personlighet.

– Det kan vara att man träffar folk som är speciella och som ger inspiration till figurerna. Eller så gör jag en figur och först därefter kommer på att det är en person jag träffat, säger Yvonne Omdal som gjort skulpturer i sex år. Per Hansson ägnar sig åt skulptur och formgivning och arbetar oftast i betong och trä. Per Hansson är möbelsnickare, vilket han har nytta av när han gör sin konst.

Ulla Brehmer gör målningar och smycken. Hon använder olika tekniker och material i sin konst, bland annat gips och akryl.

De fyras utställning har vernissage i dag, lördag, mellan klockan 12 och 17. Därefter har galleriet öppet onsdagar till söndagar mellan samma klockslag.

Utställningen pågår till den 10 september.

Andreas Mårtensson

0410-545 27

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons