Annons

Konst för öga och själ med inspiration från Indien

"Jag har sluta föreställa mig bilden jag ska måla. Det blir aldrig så ändå", säger konstnären Maria Persson som ställer ut på Garvaregården.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2010
Maria Persson är konstnär från Elmhult men hämtar inspiration från Indien. På lördagen hade hon vernissage på Garvaregården.
Maria Persson är konstnär från Elmhult men hämtar inspiration från Indien. På lördagen hade hon vernissage på Garvaregården.Foto: Tom Wall

Trelleborg. Maria Perssons tavlor går i starka, klara akrylfärger. Hon benämner sitt måleri som "vedic art", alltså konst som är nära sammankopplad med de hinduistiska vedaskrifterna.

– Det handlar mycket om meditation och inre lugn. Jag går in i det när jag målar och det vill jag också visa för den som betraktar tavlorna, säger Maria Persson.

Annons

De flesta tavlorna har kommit till under det senaste året. Men Maria Persson har ingen klar favorit bland sina konstverk.

– Jag vill inte visa något jag inte är nöjd med. Vem vill titta på tavlorna om inte jag vill det, säger hon.

Utställningen pågår till och med 11 september.

Henrietta Johansson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons