Annons

Konsert med solon utan Salo

"Vem är Jesus?" Körmedlemmarna tittar förvirrat på varandra. När Hammarlövskören på långfredagen gav sin version av Jesus Christ Superstar fanns ingen Ola Salo med solglasögon i förgrunden.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2009
Göran Christensen dirigerade när Hammarlövskören framförde Jesus Christ Superstar i Fuglie kyrka. Foto: Claes Nyberg
Göran Christensen dirigerade när Hammarlövskören framförde Jesus Christ Superstar i Fuglie kyrka. Foto: Claes NybergFoto: 

Till slut reagerar Jessika Rahm på kollegan Veronika Sjögrens fråga. Hon delar Jesusrollen med några andra i kören.

– Jag var och tittade på operan i Malmö och vissa delar tycker jag att vi gör bättre. Vi har mer stämmor, konstaterar Jessika Rahm.

Annons

Konserten har varit på Hammarlövskörens repertoar i ett och ett halvt år. Men framträdandet i Fuglie kyrka på långfredagen klockan 15 var speciellt.

– Klockan 15 var den nionde timmen på korset, då Jesus dog. Det blir en särskild slags magi över det hela, säger dirigenten Göran Christensen med en halvtimme kvar till konserten.

I Hammarlövskörens version varvades de välkända sångerna av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice med läsning. Om tillfälle getts hade Jessika Rahm inte tackat nej till att stå på scen i en musikal.

– Det hade nog alla här tyckt varit kul, säger hon.

Så närmar sig klockan 15 och kören reser sig från borden i församlingshemmet och går upp mot kyrkan. Om det blir fler framföranden av Jesus Christ Superstar är Göran Christensen osäker på.

– Det vore synd att bara lägga av. Den är bra att ha på en långfredag, säger han.

Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons