Annons

Konkursansökan återkallad för Trelleborgsföretag

Betong och Smides obetalda fakturor till ett företag i Kista gjorde att företaget tidigare i somras begärdes i konkurs. En ansökan som nu har återkallats.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2013

I en tingsrättsdom från november i fjor bands Betong och smide att betala sina skulder till Cramo AB, vilka uppgick till dryga 170 000 kronor plus dröjsmålsränta och andra kostnader. När de i maj fortfarande inte betalat skulderna såg Cramo inte någon annan utväg än att begära Betong och smide i konkurs.

Den 18 juli hölls en första konkursförhandling vid Ystads tingsrätt, då företaget fick uppskov till den 1 augusti. Rätten ansåg att förutsättningarna var goda för att de skulle kunna betala skulderna tills dess.

Annons

Vilket de också gjorde. Innan konkursförhandlingen i torsdags återkallades konkursansökan, enligt Ystads tingsrätt.

Företaget begärdes också i konkurs av fackförbundet IF Metall i juli förra året, då de anställdas löner inte betalats ut. Betong och smide svarade med att rekonstruera företaget och 18 kollektivanställda tvingades sluta. Bara ett tiotal anställda jobbade då kvar i företaget. Hur företagets verksamhet ser ut i dagsläget har inte kunnat redas ut då Betong och smide har semesterstängt. Vd Håkan Persson har inte heller gått att nå för en kommentar.

Louise Löfgren
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons