Annons

Konfliktfylld föreläsning på Vattentornet i Trelleborg

Trelleborg • Publicerad 1 mars 2005
"Konflikter handlar om oliktänkande", säger Joanna Davidsson och Paul Trygg som arbetar som famlijerådgivare i Trelleborg. Bild: Tomas Nyberg
"Konflikter handlar om oliktänkande", säger Joanna Davidsson och Paul Trygg som arbetar som famlijerådgivare i Trelleborg. Bild: Tomas NybergFoto: 

Det blir konfliktfyllt i Trelleborg på måndag. Då föreläser familjerådgivaren Margareta Teke på Vattentornet.

– Antalet skilsmässor blir allt fler. Det gör att efterfrågan på familjerådgivning ökar, säger Joanna Davidsson, en av familjerådgivarna i Trelleborg.

Annons

För tio år sedan startade hon tillsammans med Paul Trygg familjerådgivningen i Trelleborg. Detta jubileum uppmärksammas genom att Margareta Teke från Värnamo kommer till Vattentornet för att bjuda på en föreläsning med namnet "Konflikt - elände eller utveckling".

– Margareta Teke har erfarenhet av internationell konflikthantering. Det har hon överfört till arbete med par och relationer, berättar Joanna Davidsson. Meningen med föreläsningen är att avdramatisera ordet konflikt.

– Det handlar om att lära sig förstå att olikheter inte är farligt, säger Joanna Davidsson.

– Och att lära sig växa tillsammans, fyller Paul Trygg i.

Han förklarar att antalet skilsmässor har ökat i Sverige. Och att Trelleborg inte är något undantag.

– Men i dag är det mer accepterat att samtala vid konflikter. Ämnet är inte lika tabubelagt som tidigare. På familjerådgivningen har vi ungefär 1000 samtal per år. Och vi vänder oss framför allt till par. Men även familjer och syskon, säger Paul Trygg.

– Margareta Tekes föreläsning är öppen för alla. Och det kan nog vara skönt att lyssna på om man tycker att ordet konflikt känns laddat, säger Joanna Davidsson.

Föreläsningen på Vattentornet är en del av kulturkvällarna Sköna Måndag som anordnas av ABF, Söderslätts Bok & Papper och Trelleborgs bibliotek.

Morten Rosenberg

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons