Konferensanläggning till salu

Restaurang- och konferensanläggningen vid Smygehus havsbad är till salu. Delägaren Arne Törngren vill trappa ner och sälja. Men inte till vem som helst.
Trelleborg • Publicerad 2 november 2011

– Jag vill sälja till någon som säkerställer kvaliteten, säger Arne Törngren som varit delägare sedan 2004.

Anläggningen vid kusten öster om Smygehamn är av det större slaget. Där finns 80 rum, 40 lägenheter, 164 bäddar, sex konferenslokaler och en bar. Enligt mäklaren Rade Audinell på HRF förmedling är intresset stort.

– Det finns många kvalificerade intressenter, säger han.

Det som attraherar är enligt Rade Audinell främst läget, men även verksamheten i sig.

– Det är en väletablerad och bra konferensverksamhet som lockar stora företag.

Fastigheten ägs av Bostadsrättsföreningen Smygehus havsbad, och det är bara restaurang och konferensdelen som är till salu. I bostadsrättsföreningen finns 41 andelshus, som främst utnyttjas på sommaren.

Den nuvarande restaurang- och konferensanläggningen byggdes 1919. Det sägs att Fritiof Nilsson Piraten var en flitig gäst, och att han skrev början på boken "Bombi Bitt och jag" under en vistelse på Smyge havsbad.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.