Annons

Konferens om kvinnofrid

Behandling och hjälp till män som misshandlar kvinnor. Det var vad som stod på agendan på kvinnofridskonferensen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 29 september 2009
Foto: 
Owe Sjölander från Kriscentrum för män i Malmö, Thomas Almgren och Paul Trygg från Mansmottagningen i Trelleborg, och samordaren Kerstin Holmberg från länsstyrelsen deltog i konferensen om kvinnofrid som hölls på hotell Horizont i Trelleborg.
Owe Sjölander från Kriscentrum för män i Malmö, Thomas Almgren och Paul Trygg från Mansmottagningen i Trelleborg, och samordaren Kerstin Holmberg från länsstyrelsen deltog i konferensen om kvinnofrid som hölls på hotell Horizont i Trelleborg.Foto: 

TRELLEBORG. I Trelleborg finns sedan 2006 Mansmottagningen. Dit kan män som vill komma till rätta med sitt våldsamma beteende vända sig. Varje år tar ett 40-tal män kontakt med mottagningen.

– Vi erbjuder frivillig och kostnadsfri behandling. Det finns mansmottagningar på flera olika ställen i Skåne. Mycket handlar om att samordna våra insatser och därför har vi den här dagen, säger Paul Trygg från Mansmottagningen i Trelleborg.

Annons

Till konferensen var representanter för andra mansmottagningar, socialtjänst och polis inbjudna. Owe Sjölander arbetar på Kriscentrum för män i Malmö.

– I behandlingen ingår bland annat terapi som sträcker sig över ett till två år. Runt 75 procent av männen som genomgår behandlingen slutar att slå sin partner, säger han.

Lucas Dietrichson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons