Annons

Kön till hörapparater ska kortas med extra pengar

Väntetiden för utprovning av hörapparat är omkring ett halvår. På måndag tar regionens hälso- och sjukvårdsnämnd beslut om elva miljoner kronor för att få bort kön.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2005

I höstas stod 3577 personer i kö för att få utprovat en hörapparat, i vissa fall två. Med nuvarande resurser hinner man prova ut cirka 7500 hörapparater om året.

Mellan år 2003 och 2004 ökade antalet som sökte sig till hörcentralerna för att få hörapparat med 18 procent och det är ingen engångsföreteelse.

Annons

Antalet äldre som behöver hörapparat ökar liksom personer som redan fått hörapparat med som nu kommer tillbaka till hörcentralerna.

Med de resurser som finns i dag kommer inte köerna att kunna kortas. Därför ska hälso- och sjukvårdsnämnden ta ställning till ett förslag om en förstärkning på 11,2 miljoner kronor.

Lokaler och utrustning medger inte att mer personal och därför återstår att köpa in tjänster, det vill säga utprovningen, från privata entrepenörer.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons